Stil worden

Als het lukt om er dagelijks even tijd voor te nemen voel ik me er zo door opgeladen, en wat heb ik daar vaak behoefte aan, even stil staan en bijtanken. God zoeken, en in alle rust bij Hem zijn, alle gedachten en plannen loslaten en alleen maar ‘zijn’.

Lees meer

Vrij van moeten

Vaak is onze ruimte in beslag genomen door de dwang van het weekplanbord, de agenda, het ‘heilig moeten’….ik moet, ze verwachten van mij, het hoort zo dat… We voelen ons niet vrij, maar opgesloten, vastgeketend aan allerlei verwachtingen van anderen, en ook van onszelf…

Lees meer

De Bijbel lezen

Je wilt wel, maar het lukt vaak niet (zo lang).

Bijbellezen is inderdaad best lastig en het is heel goed te begrijpen dat je dat boek teleurgesteld weglegt wanneer je het toch een keer probeert.

Lees meer

Faalangst overwinnen

Iedereen heeft ze wel in zijn omgeving, mensen die wat stilletjes en onopgemerkt hun weg gaan, weinig vrienden, leven wat geisoleerd. Hun teruggetrokkenheid heeft te maken met de angst om te mislukken of niet geaccepteerd te worden.

Lees meer

Praten lucht op

Je geneert je dat je ‘het’ niet aankunt. Bijna iedereen heeft daar last van: schaamte over psychische problemen, want misschien vinden ze je daardoor wel minder geslaagd dan je graag laat geloven. Ons imago is ons heel dierbaar.

Lees meer

Wie ben ik eigenlijk

Veel mensen hebben moeite met hun eigenwaarde, jij misschien ook. Met je uiterlijk of wat je presteert. Te dik, te kort, veel te lang. Of je vind jezelf dom, of te verlegen, een slechte christen, een vervelende ouder.

Lees meer

De weg naar vergeving

Ook al verzekeren vrienden of bekenden, hulpverleners misschien wel, je: “nee, dat is onzin, je deed je best, je kon niet anders”. “Het is nu eenmaal zo gelopen, dat moet je loslaten, je hebt er toch spijt van?”.

Lees meer

Piekeren over morgen

Dit citaat komt van Corrie ten Boom. En ze had gelijk! Iedereen kent ze, zorgen voor morgen, maar sommigen van ons zijn er heel gevoelig voor om zich te laten meeslepen door gepieker en getob over van alles en nog wat.

Lees meer

Eenzame kerst

In mensen zit veel verlangen, in hen gelegd bij de schepping: ‘laten Wij mensen maken die ons evenbeeld zijn’ (Gen 1: 26) Mensen lijken op God, zijn gemaakt om verbonden te zijn met Zijn Wezen.

Lees meer
nl_NLDutch
×

 

Hallo, ik ben Agnes Visser

Gespecialiseerd in hulp bij individuele problemen, relatie- en ouderschapszorgen en pastorale zorg. Hoe kan ik je helpen?

× Hoe kan ik je helpen?