Individuele hulp

Individuele hulp

Persoonlijke problemen

Worstel jij ergens mee en zoek je hulp ? Lijd je onder de gevolgen van een breuk, afwijzing, minderwaardigheidsgevoelens en weinig zelfvertrouwen, angstklachten of (over)bezorgdheid?  Of zijn er problemen met (volwassen) kinderen, zorgen in je huwelijk of partnerrelatie? Dan kan contextuele therapie jou helpen.

Persoonlijke problemen hebben we allemaal, de een meer dan de ander. Ze houden verband met onze persoonlijke geschiedenis en de relaties die ons gevormd hebben. Meestal kun je er zelf aardig mee uit de voeten, en soms loop je toch vast. Dat kan je dagelijkse functioneren lastig maken en zelfs belemmeren. Mensen lijden (erg) onder verwijdering tussen henzelf en anderen. Gevoelens van minderwaardigheid, grote eenzaamheid, stress en angsten, zingevingsvragen en identiteitsproblemen zijn (o.a.) het gevolg. 

Contacten met anderen zijn kwetsbaar want je investeert er emotioneel in. Ze kunnen best een stootje hebben. Maar soms duurt verwijdering langer of wordt groter. Dan wordt het steeds lastiger om elkaar terug te vinden. Helaas veroorzaken dit soort verstoorde contacten dan veel narigheid. 

In de therapie help ik je naar de dieper gelegen motieven en achtergronden van de onderlinge tegenstellingen en strijd te kijken, zonder therapeutische trucjes. Het verleden kan niet worden veranderd, dat is voorbij. Maar in het heden kun je wel aan herstel werken voor een betere toekomst. Je daarvoor passend verantwoordelijk weten maakt vrij om passend te kiezen voor wat jij nodig hebt, in jouw relaties. Jijzelf en de ander mogen tot je recht komen zonder schuldgevoel. Met elkaar krijg je meer keuzemogelijkheden voor de onderlinge omgang, en hoe je daar over in gesprek kunt gaan op een positieve manier.

Hulp en hoop in problemen

Het onrecht en verdriet van gebroken en verstoorde relaties gaat God zeer aan het hart. Hij heeft er gelukkig een geweldige oplossing voor: door genade geeft Hij vergeving en bevrijding. Er komt ruimte voor een nieuw begin. In je huwelijk maar ook in je familie of gezin, in de kerk, in je werkkring of de buurt. Geef jezelf en je relatie een geweldig cadeau: kans op herstel. 

De rechtvaardigheid in de balans tussen mensen heeft invloed op je geloof, op je relatie met God als jouw Vader. Door je menselijke relaties in beweging te brengen en te herstellen verandert ook je relatie met God, Hij komt dichterbij. Daarom betrek ik, met jouw instemming, in de therapie ook de zorg voor je ziel. Belemmeringen opruimen die in je dagelijks leven problemen veroorzaken kunnen nieuw perspectief bieden op hoe je naar God kijkt. In de kracht van Gods Geest innerlijke heling ervaren, betekent dat je Hem voor het eerst misschien, of opnieuw vertrouwt. Dan durf je deze woorden echt te geloven en er uit te leven: “Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem i al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat uw hart en gedachten in Christus bewaren”. (Fil.4: 6,7 NBV).

Mail of bel me voor een afspraak of gebruik het contactformulier.

nl_NLDutch
×

 

Hallo, ik ben Agnes Visser

Gespecialiseerd in hulp bij individuele problemen, relatie- en ouderschapszorgen en pastorale zorg. Hoe kan ik je helpen?

× Hoe kan ik je helpen?