Wandelen met bijbelverhalen

Wandelen met bijbelverhalen

Wandelen met Bijbelverhalen is een activiteit, geïnspireerd op de Emmauswandeling, naar een idee van de PKN;  

In de Workshop Wandelen met Bijbelverhalen loop je twee aan twee in de natuur. In gesprek met elkaar gaat het Bijbelverhaal voor je leven. Je kijkt en luistert naar de tekst in samenspraak en inspireert elkaar, je bouwt je geloof samen op en hoort de boodschap die God voor jou heeft klinken.  

De route die gelopen wordt is van tevoren bepaald, zodat iedereen een zelfde wandeling maakt. 

Voor Wie: Iedereen die al wandelend geïnspireerd wil worden door een Bijbelverhaal
Thema: in gesprek over de bijbel
Waar: wandelen in de poldernatuur
Wanneer: ?

Opzet van het programma

 1. Het eerste kwartier loop je in stilte samen.
  Je stelt je open voor de omgeving (de wind die door de bomen ruist, de vogel die fluit, het kind dat speelt), je voelt, ruikt, hoort, ziet.
  Je stelt je ook open voor wat er in jezelf leeft, in eigen hart, in eigen gedachten.
  Net als de Emmaüsgangers word je je bewust dat je daar niet zomaar met z’n tweeën loopt. Jezus zelf loopt met je op. Na dat kwartier in stilte kan er worden uitgewisseld.
  Eerst is de ene persoon een luisterend oor en gids voor de ander, daarna kan van rol worden gewisseld. Eerst deel je met elkaar hoe dit wandelen in de stilte voor je was.
 2. Om jullie gesprek verder op gang te helpen krijg je een Bijbelverhaal in gedeelten mee, met enkele vragen. Na tien minuten houden we een pauze en ontvang je het volgende Bijbelgedeelte, net zolang tot het verhaal is verteld.
 3. Na ongeveer 45 minuten sluiten we af met de hele groep samen. We delen met elkaar wat ons is opgevallen. Voor wie dat wil is koffie/thee met iets lekkers.
nl_NLDutch
×

 

Hallo, ik ben Agnes Visser

Gespecialiseerd in hulp bij individuele problemen, relatie- en ouderschapszorgen en pastorale zorg. Hoe kan ik je helpen?

× Hoe kan ik je helpen?