Een combinatie van gesprekstherapie en massage

Een combinatie van gesprekstherapie en massage

In sommige situaties is een combinatie van gesprekstherapie en massage een prima ondersteuning in het proces waar je doorheen gaat.

Massage is aanraken. Aanraking is een natuurlijke basisbehoefte, die direct invloed heeft op hoe we ons voelen, zowel fysiek als mentaal. Mensen zijn een eenheid, en hun voelen, denken, doen en willen heeft invloed op alle terreinen van hun ‘zijn’. Dat is geen zweverigheid, dat is wetenschappelijk onderbouwde kennis uit de geestelijke en medische gezondheidszorg.

Mijn ontspanningsmassages zijn vooral gericht op ontspannen. Door op een aandachtige, resolute, zachte en ontvankelijke manier aan te raken wordt je lichaam[sdeel] als het ware wakker gemaakt. Aanraking heeft een directe invloed op de huid, spieren, banden gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals bijv. de bloedsomloop, zenuwen, de hormoonhuishouding en immuunsysteem. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt de opname van voedingsstoffen bevordert en het teveel aan vocht in spieren en weefsels versneld afgevoerd.

Werkwijze ontspanningsmassage​

  Het effect van de combinatie gesprek en massage

  Dat effect bestaat er in dat je de verbinding met je zelf herstelt. Het lijf is fysiek beperkt als er van binnen emoties gevangen zitten. De schouders gaan omhoog, de gezichtsspieren spannen aan. Er wordt enorm veel energie gespendeerd aan het binnenhouden van je tranen- of welk ander geluid of beweging dan ook die een innerlijke gesteldheid zou kunnen verraden. Als de fysieke spanning wordt losgelaten, kunnen de gevoelens ook vrijkomen. Beweging helpt om dieper adem te halen, en als de spanning wordt losgelaten kunnen er expressieve klanken naar buiten komen. Het lijf wordt vrijer, ademt vrijer, bevindt zich in een optimale toestand van ervaring. Aanraking maakt het mogelijk om te leven in een lijf dat kan bewegen als het wordt bewogen 

   

  Massage brengt je in contact met je lichaam. Door het rustige tempo en een kalme, aangename atmosfeer krijgen geest en zintuigen de kans om tot rust te komen. Wie emotionele pijn heeft leren wegdrukken slaat onbewuste spanning in de spieren op. Dit leidt tot blokkades in je fysieke en/of emotionele leven, en soms tot onverklaarbare (chronische) pijnen. Tijdens een ontspanningsmassage merk je dat er een diepere laag wordt aangeboord, doordat er gedachten en emoties op komen waarvan je je niet (meer) bewust was: je neemt (weer) van alles waar in je lichaam. Door middel van massage kun je emotionele ballast die je met je mee hebt gesleept (want: geen tijd of mogelijkheid er iets mee te doen) loslaten en breng je rust (terug) in je lichaam.

  Ontspanningsmassage gecombineerd met gesprekstherapie geeft een extra mogelijkheid om tot verandering te komen. Je laat blokkades los en lichaam en geest komen meer in balans. Blokkades heb je niet voor niets opgebouwd, en het kan best moeilijk zijn ze weer af te breken. Dat vraagt moed en aandacht voor wat er is.  De combinatie is een nuttige en effectieve aanvulling voor sommige mensen.

  Welke behandeling past bij mij?

  Het is best mogelijk dat je niet zo goed kunt kiezen. Het doel van alle aanbod is herstel en heling. Ontspanningsmassages kúnnen bijdragen aan jouw mogelijkheden om in gesprekstherapie in te gaan op dieper gelegen motieven en achtergronden van het ontstaan van jouw problemen, of de effecten van moeilijke ervaringen. De methode van Contextuele Therapie is daar een heilzame en zeer effectieve therapie voor. 

  Wanneer het gaat om een puur lichamelijke klacht, kies dan voor een ontspanningsmassage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnklachten in schouders, armen of rug, die voortkomen uit stress of lichamelijke overbelasting. Heb je voornamelijk klachten die zich uiten in emotioneel welbevinden, dan kun je denken aan een combinatie van gesprekstherapie en ontspanningsmassage. 

  Tot slot: In de hulpverlening richt ik me (naast de Contextuele Therapie) op de aanwezigheid van Jezus in jouw leven, je hart en ziel, Zijn genezende kracht van jouw wonden en pijn, Zijn vergeving voor jouw fouten en die van anderen. Je zult je opnieuw verbonden voelen met Hem, met jezelf en met de mensen om je heen. Dan en daar begint een weg van levensheiliging die pas eindigt als je eeuwig bij Hem bent. Die hele weg blijft Hij bij je.

  Werkwijze ontspanningsmassage

  Ontspanningsmassages worden op basis van specifieke klachten bij rug-, nek- en/of schouderklachten gegeven, of als een heerlijk ‘moment voor jezelf’ wanneer je geen bijzondere klachten hebt. In een stressvol leven kan een ontspanningsmassage precies zijn wat je nodig hebt om weer bij je emoties te komen en de stress los te laten.

  Voor de massage gegeven wordt hebben we een korte intake. We bespreken onder andere de aanleiding voor je aanmelding, je algemene gezondheidstoestand en of er wellicht contra-indicaties aanwezig zijn.

  Als je last hebt van pijn door stress of lichamelijke overbelasting, dan helpt een ontspanningsmassage van je hele lichaam, of een specifieke regio (rug, schouders, nek). 

  Heb je voornamelijk klachten op emotioneel gebied, dan kun je denken aan gesprekstherapie. Een combinatie met massage is ook mogelijk.
  (N.B. Ik geef geen erotische massage)

  Kom je er niet uit? Gebruik het contactformulier om je vraag te stellen. Mailen of bellen voor overleg kan ook.

  Werkwijze ontspanningsmassage​

  Aanmelden massage

  1

  Na contact maken we een afspraak voor intake en aansluitend behandeling. De eerste keer neemt dit dus iets meer tijd in beslag: 60 min. Een massagebehandeling duurt maximaal 30 minuten.

  2

  Bespreking van je gezondheid, eventuele contra-indicaties, behandelafspraken. Je kleed je om in een aparte ruimte in alle privacy.

  3

  Na de intake volgt de massage, elke volgende afspraak duurt 45 min inclusief aankomst en omkleden. Ik doe mijn uiterste best jou ervan te laten genieten! Er hoeft niet gesproken te worden, zodat je in alle rust kunt ontspannen.

  nl_NLDutch
  ×

   

  Hallo, ik ben Agnes Visser

  Gespecialiseerd in hulp bij individuele problemen, relatie- en ouderschapszorgen en pastorale zorg. Hoe kan ik je helpen?

  × Hoe kan ik je helpen?